Descoperim impreuna noi orizonturi pentru ca tot ceea ce facem, facem cu o pasiune nascuta din dorinta obsesiva de a crea cel mai bun loc pe care tu sa-l numesti “Acasa”.

Bulevardul 1 Mai 346H, Berceni
+40729.572.570

contact@quantummodules.ro

© 2022 Quantum Group
quantum modules alb portrait

Quantum Premium Modules Group reprezinta un parteneriat dedicat investitiilor in acest domeniu, dezvoltat de catre echipa de management a companiei SudRezidential.ro. Quantum Modules Premium Modular Building System este divizia specializata in productia de case modulare a acestui grup, in timp ce Quantum OxyGo Park reprezinta divizia rezidentiala a aceleiasi companii.

Quantum Premium Modules Group are ca obiectiv dezvoltarea de proiecte rezidentiale mixte, alcatuite din locuinte cu regim de inaltime redusa, case verzi, vile eficiente energetic, dar si proiecte complementare, comerciale si dezvoltarea facilitatilor sociale si de shopping, in Sudul zonei metropolitane a Capitalei, o zona aflata intr-o continua expansiune.

Quantum Premium Modules Group dezvolta in acest moment prin divizia sa de proiecte rezidentiale, proiectele de vile: Quantum OxyGo Park Berceni si Quantum OxyGo Park Vidra.

Prin divizia de case modulare, Quantum Modules Premium Modular Building System, grupul dezvolta proiectul Quantum OxyGo Park, primul proiect de case modulare din Romania.

In plus, Quantum Modules Premium Modular Building System a inaugurat la mijlocul anului 2022 prima expozitie permanenta de case modulare din Europa, situata in Judetul Ilfov, Comuna Berceni. Aceasta expozitie poate fi vizitata de luni pana sambata si prezinta aproximativ 50 de modele de astfel de constructii, care utilizeaza diferite tipuri de structuri.

Iar daca vrei sa afli mai multe despre prima expozitie permanenta de case modulare din Europa acceseaza www.quantummodules.ro

Ramona Ganea Senior Manager Partener departament vanzari tel 0725.740.901 mail ramona@sudrezidential.ro .jpg

Despre casa modulara produsa in fabrica, pe diferite tipuri de structuri

jurnal imobiliar pqfvda3wg6d8rslwqtlvp3o9em7i7p8p4o8m6qpeem.png

invitat: Manager General Alexandra Baicoianu

Alexandra Baicoianu Expert solutii bancare tel 0731.111.607 mail

Ce sunt casele modulare mai exact, cum le-ai descrie tu?

Casa modulara este o constructie usoara, ce vine in locatia clientului rapid, asamblarea se face la fata locului si este mult mai accesibila decat o casa traditionala construita din beton si caramida. Aceste case sunt mobile, astfel incat sa le poti muta oriunde este nevoie de ele, chiar si in zone greu accesibile.

De asemenea, sunt complet autosuficiente, daca se doreste, si permit montarea lor literalmente in orice locatie, cum ar fi o plaja sau un varf de munte, sau zone in care accesul este aproape imposibil utilajelor de mare tonaj.

In general, casele prefabricate sunt structuri durabile si sigure, care pot fi produse intr-un timp foarte scurt, intr-un mediu de fabrica, case care sunt foarte rezistente la cutremure si pot fi numite si case gata facute.

quantum seven.jpg
Prev
Next

In ultima perioada interesul din partea cumparatorilor pentru acest tip de constructie a crescut foarte mult si as vrea sa detaliem subiectul asta!

Vocabularul asociat acestui tip de constructie este foarte amplu si creste tot timpul datorita rolului din ce in ce mai mare pe care il joaca pe piata imobiliara din intreaga lume.

Acest tip de proprietate este, de asemenea, din ce in ce mai popular in Europa, mai ales pentru ca oamenii cauta o schimbare a stilului de viata, probabil si ca o consecinta a pandemiei COVID-19.

Unul dintre marile avantaje ale cumpararii unei case prefabricate este pretul, care, de obicei, este semnificativ mai mic decat cel al constructiilor traditionale, astfel ca nu prezinta riscul depasirii bugetului initial.

Un alt avantaj al constructiei industrializate este timpul de executie, care se diferentiaza clar de constructia traditionala, deoarece la constructia industrializata, standardizarea proceselor si fabricarea intr-un mediu controlat, unde exista mult mai putine variabile, ofera termene mult mai scurte de executie decat cele traditionale, cu economisirea consecutiva a costurilor indirecte.

Screenshot 2022 06 17 at 13.04.18.png

Stiu ca acest tip de constructie are si foarte multe alte intrebuintari, nu neaparat trebuie sa le folosesti ca o resedinta sau ca o casa de vacanta, intrebuintarile sunt multiple, nu?

Da, ele pot fi proiectate si produse in scopuri foarte diferite si ulilizate in foarte multe sectoare si domenii de activitate.

Pot fi utilizate precum zone de cazare, birou de administrare pe santier, diferite tipuri de unitati pentru industria Horeca sau in industria ospitalitatii, unde chiar sunt foarte cautate de catre client pentru pensiuni si chiar ansambluri de vacanta formate din acest tip de casa oferite spre inchiriat in regim hotelier.

Desi casele prefabricate sunt considerate structuri simple, accesibile, cu un aspect neimpresionant, se pot produce case destul de luxoase, cu design modern si structuri durabile si de inalta calitate in care mii de oameni sa poata sta in siguranta perioade lungi de timp.

Se produc astazi peste tot in lume, zilnic, mii de astfel de constructii modulare prefabricate, pe diferite tipuri de structuri usoare, cum sunt casele cu strucura de lemn sau casele pe structura metalica simpla sau pe structura metalica modulara, case din panouri Sip sau Timber frame, iar capacitatea fabricilor producatoare de a produce si livra structuri foarte mari si multiple intr-un timp foarte scurt creste de la o zi la alta.

De ce am alege o astfel de locuinta, versus o locuinta construita in mod traditional din beton si caramida ,asa cum suntem de altfel obisnuiti?

Aici ai atins un punct sensibil, pentru ca schimbarea de mentalitate incepe sa se produca si in Romania odata cu trecerea la o alta generatie, zic eu, sau poate este doar o consecinta a vremurilor pe care le traim.

O casa modulara este o casa unica deoarece este construita intr-o fabrica unde procesul de fabricare este controlat permanent, sau daca vrei este industrializat complet.

Construirea in acest fel reduce la minim sansele de intarzieri sau probleme legate de vreme si anotimp.

Depozitarea materialelor de constructii in depozitele aceleiasi fabrici elimina, de asemenea, sansa ca materialele umede sa fie utilizate la construirea casei modulare.

Casele modulare fabricate sunt ieftine si special gandite pentru a oferi cat mai multe avantaje si beneficii clientului final.
Timpul de constructie este unul rapid, proiectele sunt deja realizate, iar modulele se produc in fabrica si sunt montate ulterior pe santier de o echipa de specialisti.

Montarea se poate face aproape in orice anotimp, datorita faptului ca structura casei sau, in unele cazuri, si peretii sunt deja fabricati cu precizie iar tot ce ramane de facut este sa respecti manualul de montaj.

O astfel de casa se poate monta, de exemplu, in anotimpurile reci, fara masuri speciale, ceea ce constituie un avantaj al sistemului uscat de constructie, pe cand sistemele clasice au nevoie de temperaturi ridicate pentru pregatirea si executia constructiei, acestea neputand fi realizate pe timp de frig sau inghet.

Datorita greutatii scazute si a gradului ridicat de elasticitate, constructia rezultata confera si o rezistenta ridicata in cazul cutremurelor, structura miscandu-se foarte putin in cazul acestora.

Care sunt cele mai importante avantaje ale acestor tipuri de constructii pe care trebuie sa le cunosc, daca sunt in cautarea unei locuinte de acest tip pentru vacanta sau vreau sa investesc intr-o mica afacere?

Avantajele sunt multiple:

 • Casele modulare sunt rezistente, rapide in executie si montaj, au izolatie termica si fonica ridicata, sunt ecologice, nu dauneaza mediului, precum structurile din beton armat, sunt rezistente la foc, nu implica perioade lungi de constructie, si poti detine o astfel de casa in doar cateva saptamani.
 • Casele prefabricate iti ofera un numar mare de avantaje, raportat la casele clasice, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt tot mai cautate in prezent:
 • Au un design flexibil, sunt posibile diferite modele de case, atat la interior cat si exterior, poti opta pentru multe: terasa ampla, acoperita sau nu, tu decizi in final ca si client.
 • Preturile casei prefabricate sunt mult mai economice decat structurile din beton armat ale unei case construita conventional.
 • Pentru o casa prefabricata, nu trebuie sa economisim bani ani de zile, pentru ca acestea sunt accesibile si in plus de asta colegii mei au pregatit alaturi de bancile comerciale tot felul de solutii financiare.
 • Casele prefabricate sunt produse in fabrica si sunt asamblate doar in teren, timpul de finalizare fiind de doar cateva zile.
 • Casele prefabricate sunt construite din materiale moderne, care ofera eficienta energetica si siguranta suplimentara.
 • Casele prefabricate nu sunt expuse umiditatii, peretii ramanand uscati si fara mucegai.
 • Pretul unei case modulare este mult mai mic decat pretul unei case normale cu dimensiuni similare.
 • Realizarea tuturor elementelor componente ale casei sunt perfect drepte, ceea ce duce intr-un final la o executie foarte usoara si ieftina a finisajelor interioare.
 • Fiecare element component al caselor modulare este obtinut prin metode de prelucrare foarte precise, de unde rezulta faptul ca la final nu exista imperfectiuni de corectat, asa cum se intampla in cazul caselor construite clasic.
 • Toate aceste avantaje au facut ca cererea pentru case modulare sa fie din ce in ce mai mare. Aceste case ofera acum cel mai bun raport intre pret si calitate.

In ziua de azi poti gasi online o gama variata de modele de case, cu stiluri arhitecturale diferite si compartimentari cat mai diversificate, astfel incat sa poti identifica modelul de casa dorit cu usurinta.

Este necesara o fundatie pentru aceste constructii?

Acest tip de constructie este o constructie usoara si, din acest motiv, greutatea mica a structurii presupune proiectarea si executarea unor fundatii de dimensiuni mai mici, implicand costuri reduse. Deci, raspunsul este da, avem nevoie de o fundatie simplificata daca dorim o casa modulara de mari dimensiuni cu o terasa generoasa, iar daca dorim o casa de dimensiuni reduse, aceasta vine cu sisteme de montare la sol care inlocuiesc vechea fundatie, cum este cazul pilonilor sau stalpilor de sustinere.

Screenshot 2022 06 17 at 13.08.53.png
Screenshot 2022 06 17 at 13.06.33.png

Sunt casele modulare constructii ecologice?

Constructia de locuinte modulare este mai ecologica decat orice alta constructie realizata in mod traditional.

Sunt utilizate materiale de constructie proiectate la milimetru, iar reciclarea efectiva a resturilor realizate este posibila la majoritatea componentelor de fabricare a casei.

Aceasta inseamna ca toate materialele in exces pot fi ulterior reciclate cu usurinta, atat in fabrica, cat si in orice alt atelier.

In consecinta, in timp ce deseurile de la un santier conventional se duc de obicei intr-un depozit sau poate chiar la groapa de gunoi, deseurile dintr-o casa modulara sunt reciclate.

Timpul de constructie in general va fi redus datorita lucrarilor simultane, atat pe santier la fundatie si utilitati, cat si in fabrica la constructia de casa propriu-zisa, deci un consum de resurse foarte scazut.

Deci, casele prefabricate sunt fabricate intr-un mediu de productie monitorizat si verificat riguros, unde calitatea este in prim plan. Procesul de productie genereaza mai putine deseuri decat productia unei case obisnuite, iar materialele sunt 100% reciclabile.

Care sunt costurile unei asemenea locuinte?

Casele prefabricate au avantajul de a fi finalizate intr-un timp mult mai scurt, in general cu 60-75% mai rapid, in comparatie cu o constructie conventioanala din beton armat si caramida.

Perioada de constructie, care dureaza saptamani sau chiar luni in sistemul de beton armat, nu depaseste, de regula, o saptamana in cazul caselor prefabricate.

Acest lucru face ca modelele de case prefabricate sa fie incomparabil mai avantajoase fata de alte tipuri de locuinte.

Elementul de manopera greoaie si costisitoare al unei locuinte din beton, care are un loc important in bugetul finantarii locuintelor, este practic eliminat prin acest sistem nou de asamblare simpla a unor componente prefabricate.

Avantajul oferit in aceasta situatie, ii motiveaza pe cei care doresc sa detina o casa modulara prefabricata, indiferent de tipul de structura ales.

Preturile caselor prefabricate pot varia semnificativ in functie de mai multi factori, inclusiv dimensiunea, calitatea materialelor, design-ul, dotarile interioare si amplasarea, dar intotdeauna o astfel de locuinta este cu mult mai accesibila financiar decat orice alta locuinta din clasa sa.

Se pregateste intens lansarea primului showroom dedicat caselor de acest tip, primul showroom dedicat caselor modulare din Europa?

Da, este o surpriza si pentru noi sa avem o asa sarcina din partea investitorilor nostri si suntem deja pregatiti sa primim oaspeti si vizitatori in primul showroom dedicat caselor modulare, caselor prefabricate, din intreaga Europa.

Quantum Premium Modules Group se concentraza acum pe 4 proiecte rezidentiale de locuinte verzi, eficiente energetic, smart si sustenabile in aria de sud a zonei metropolitane Bucuresti, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde sunt comasate aceste proiecte.

Avem acum aceste 4 proiecte in lucru care alcatuiesc cele doua divizii ale grupului Quantum, si anume: Quantum OxyGo Park si Quantum Modules Premium Modular Building System, adica divizia rezidentiala si divizia de case modulare.

Quantum Premium Modules Group este divizia care se ocupa de constructia si dezvoltarea a doua proiecte rezidentiale de mari dimensiuni dedicate vilelor verzi, constructii conventionale de imobile tip vila, asa cum sunt: Quantum OxyGo Park Vira si Quantum OxyGo Park Berceni, doua proiecte excelente, complete si echilibrate, de care se ocupa colegii mei.

Quantum Modules Premium Modular Building System este divizia pe care eu o conduc si impreuna cu echipa mea dezvoltam si construim atat primul showroom dedicat caselor modulare din Europa, numit Quantum Modules Premium Modular Building System, si primul proiect sau, daca vrei, primul ansamblu de case modulare din Romania numit Quatum OxyGo Park.

Din cunostintele noastre, in Europa nu exista in prezent un proiect integrat compus din case modulare, asa cum este cazul noului nostru proiect Quantum OxyGo Park.

Showroom-ul Quantum Modules Premium Modular Building System este gata si este deja deschis pentru vizitatori, dar am amanat lansarea oficiala din cauza faptului ca am reusit sa aducem si sa asamblam doar 25 de modele de case modulare, din cele 50 promise, din cauza situatiei actuale care ne-a afectat puternic importurile si logistica.

Vesti extraordinare, proiecte mari, primul showroom de case modulare si peste toate astea si primul proiect rezidential compus din aceste locuinte modulare, nu? Cand vor fi gata toate acestea, si care este scopul acestui nou showroom?

Casele modulare devin o varianta de constructie tot mai populara si ceruta de catre piata imobiliara autohtona, asa ca am decis sa intram pe aceasta piata si sa ne pozitionam puternic inca de la inceput.

Quantum Modules Premium Modular Building System este doar primul dintr-o serie de trei showroom-uri pe care dorim sa le deschidem pana in 2023-2024, deci planurile sunt mult mai ample, dar ramane de vazut daca se vor modifica pe parcurs, deoarece traversam o perioada cu multe schimbari si turbulente majore.

Primul showroom dispune de 5000 mp de spatiu expozitional in aer liber, unde sunt prezente deja 25 din peste 50 de modele diferite de case modulare. Acesta ofera deja cea mai dinamica si interactiva experienta, datorita multiplelor facilitati complementare oferite vizitatorilor, cum ar fi zonele tehnice demonstrative, zonele de lucru, zonele de informare, de relaxare si cele de vanzare.

Practic, am selectat cei mai buni constructori de case modulare din Europa cu care am intrat intr-o relatie de business si am inceput sa aducem produsele lor in noul nostru showroom.

Clientii au posibilitatea de a vizita fizic diferite tipuri si modele de case, interactioneaza cu tehnicienii nostri, vad practic cu ochii lor cum se asambleaza sau cum se finiseaza o asemenea casa, datorita diferitelor workshop-uri si momentelor tehnice pregatite de catre noi.

Atmosfera este foarte dinamica si interesanta, iar experienta vizitarii noului showroom este de neuitat, deoarece am pregatit clientilor nostri o serie de surprize.

Alexandra, daca am omis un anume subiect si ai ceva de adaugat in afara lucrurilor pe care le-ai spus deja, te rog sa o faci, deoarece sunt convinsa ca oamenii care ne urmaresc probabil vor deveni si viitorii clienti Quantum Premium Modules Group si ar dori sa stie cat mai multe despre voi.

Discutia cu tine cred ca este destul de ampla si am oferit foarte multe informatii pana acum despre produsele noastre si despre primul showroom deschis in Romania de catre noi, dar poate totusi ar trebuie sa mentionam ca am obtinut o certificare verde completa pentru toate produsele comercializate de catre noi in urma parteneriatului cu Consiliul Roman al Cladirilor Verzi (RoGBC), si asta spune multe despre produsele noastre. As mai vrea sa adaug ca 95 % dintre aceste modele prezente in showroom au primit certificare energetica clasa A in urma auditarii lor de catre un specialist in domeniu, deci sunt doua aspecte foarte importante pentru viitorii nostri clienti, pe care as vrea sa le stie inca de pe acum!

MicrosoftTeams image 3 copy 2

Cate persoane sunt implicate acum in acest proiect, cat de ampla este echipa Quantum Premium Modules Group?

Lucrez cu multi oameni minunati in acest proiect, ma bazez foarte mult pe echipa SudRezidential, dar ca si structura sa stii ca avem propria noastra casa de arhitectura pusa la dispozitie si clientilor nostri, proprii nostri structuristi care zilnic ne verifica sau mai bine spus verifica si indruma clientii acolo unde este cazul, designeri cunoscuti care amenajeaza interioarele caselor asa cum doresc clientii, tehnicieni prezenti zilnic in showroom sau pe teren la proiectele in curs, echipe de montaj, oameni minunati care se ocupa de partea de finisare si mobilare, consilieri de vanzari, specialisti financiari care asigura finantarea sau consiliaza pe cei care vor fonduri europene si, in general, avem personal pentru orice cerinta sau necesitate o poate avea un client deoarece ne place sa facem parte din proiectele clientilor nostri, sa le ducem impreuna la final si sa ne bucuram impreuna de aceste reusite.

MicrosoftTeams image 3 copy 3

Unde vor fi amplasate celelalte showroom-uri Quantum Modules Premium Modular Building System?

Primul showroom este deja deschis si este amplasat in zona de sud, mai exact in zona Berceni-Vidra, unde avem comasate si celelate proiecte rezidentiale si proiectul Quantum OxyGo Park de case modulare.

Un alt showroom, pe care il vom inaugura la finele anului 2024, este deja stabilit in zona de nord a Capitalei, o zona excelenta care dispune de trafic intens auto si pietonal.

Cel de-al treilea showroom, la care lucram inca de pe acum, se va deschide in zona de vest a Capitalei, undeva in Militari, iesire autostrada, ca sa spun asa, dar nu mai devreme de 2025.

Trebuie sa mentionez ca celelate doua showroom-uri pe care le vom deschide vor avea o suprafata expozitionala dubla, adica 10.000 mp, si, desigur, numarul de case prezentate se va dubla.

OxyGo Modules Premium Modular Building System este primul proiect rezidential de case modulare din Romania?

De ce nu un proiect de case modulare oferite spre vanzare clientului care locuieste intr-o zona cu aglomerare urbana?

De ce nu o casa deosebita, usor de intretinut, la o mica distanta de Bucuresti?

De ce sa nu fim atenti la resursele financiare si sa micsoram costurile de intretinere exagerate, mai ales in aceasta perioada in care toate preturile au explodat?

De ce sa nu mergem la finalul unei saptamani petrecute in agitatia orasului sa ne bucuram de un alt peisaj, tot la noi acasa, dar in mijlocul naturii, intr-un mic colt de rai, unde avem tot confortul necesar, iar copiii sa se poata juca in liniste?

De ce sa nu ne deschidem orizonturile catre acest tip de casa, preferat de catre oamenii din intreaga lume?

De ce sa nu inlocuim stilul conventional, cu unul nou, modern, performant adaptat zilelor noastre?

De ce sa nu imbratisam noul, modernul, tehnologia actuala si, bineinteles, beneficiile unei case moderne, eficiente energetic, sustenabile si verzi?

Iar in legatura cu preturile, as putea sa spun tuturor clientilor nostri ca vor fi uimiti, vom lansa cele mai accesibile case modulare, cu preturi decente si cat se poate de convenabile.

Alexandra Baicoianu – Manager General Quantum Premium Modules Group

Prima expozitie permanenta de case modulare din Europa

Divizia de case modulare a Quantum Premium Modules Group pregateste primul showroom dedicat caselor modulare din Europa.

Screenshot 2023 05 15 at 13.51.56

Date de contact Showroom Quantum Modules Premium Modular Building System

Luni: 10 - 18
Marti: 10 - 18
Miercuri: 10 - 18
Joi: 10 - 18
Vineri: 10 - 18
Sambata: 10 - 16
Duminica: Inchis

Contacteaza-ne

Alexandra-Baicoianu-Expert-solutii-bancare-tel-0731.111.607-mail-alexandra@sudbroker.ro_

Alexandra Baicoianu

0729.572.570

contact@quantummodules.ro


  Parteneri