Descoperim impreuna noi orizonturi pentru ca tot ceea ce facem, facem cu o pasiune nascuta din dorinta obsesiva de a crea cel mai bun loc pe care tu sa-l numesti “Acasa”.

Bulevardul 1 Mai 346H, Berceni
+40729.572.570

contact@quantummodules.ro

© 2022 Quantum Group
O casa modulara este o constructie usoara, cu un timp de fabricatie foarte scurt, ce permite asamblarea in santier mult mai rapid si mai ieftin decat o casa traditionala construita din beton si caramida sau alte materiale conventionale. O parte dintre aceste case sunt locuinte mobile, astfel prezinta un avantaj major posibilitatea relocarii acestora chiar si in zone greu accesibile. Casele modulare sunt si autosuficiente, avand astfel posibilitatea de a le monta in orice locatie, pe plaja, in zone de munte, sau in zone unde accesul este aproape imposibil utilajelor de mare tonaj. Procesul de realizare a acestor case, este realizat in intregime in fabrici, unde procesul de productie este standardizat, astfel toate componentele ce urmeaza apoi sa fie asamblate in locatia clientului, sunt realizate la cele mai inalte standarde si procese de verificare. Casele modulare sunt cea mai moderna si confortabila categorie de case, realizate cu tehnologii de constructie de ultima generatie.
Casele modulare sunt realizate din materiale prefabricate, eco-friendly, iar tot procesul de productie se diferentiaza de constructia traditionala prin standardizarea proceselor si fabricarea intr-un mediu controlat, unde exista mai putine variabile, ofera termene mai scurte de executie si economisirea unor costuri indirecte. De cele mai multe ori, pentru constructia caselor modulare se folosesc panouri prefabricate performante, atat pe structura de lemn cat si pe structura metalica.
Casa modulara este realizata din materiale prefabricate, intreg procesul de productie are loc in fabrica, iar asamblarea se executa direct la locatie, fiecare componenta a casei fiind identificata prin alocarea unui cod unic, atat in santier cat si in manualul de instalare. Spre deosebire de casele conventionale, casele realizate din materiale prefabricate sunt economice, sunt rapid executate, sunt eficiente termic, ecologice si se pot construi pe orice tip de teren, sau in locurile unde masinile de mare tonaj nu pot avea acces. O casa modulara se poate construi in orice anotimp si nu este influentata de conditiile de mediu, spre deseobire de o casa traditionala. Desi casele prefabricate sunt considerate structuri simple, accesibile, cu un aspect neimpresionant, se pot produce case destul de luxoase, cu design modern si structuri durabile, de inalta calitate in care mii de oameni sa poata sta in siguranța perioade lungi de timp.
Casele modulare sunt realizate conform unui proiect de structura, iar de cele mai multe ori acestea nu se pot modifica, dar in schimb oferim un numar mare de modele de case modulare din care puteti alege si care sa satisfaca nevoile dumnevoastra de spatiu.
In primul rand trebuie sa aveti terenul, urmatorul pas este acela de a obtine documentatia necesara de la autoritatile teritoriale in vederea autorizarii constructiei, apoi urmeaza cel mai placut moment, acela al alegerii modelului de casa preferat, este un proces mult mai simplu comparativ cu cel al construrii unei case conventionale. Dupa plasarea comenzii ferme din partea clientului, casa modulara intra pe linia de productie a fabricii, iar apoi, in scurt timp este livrata si montata in locatia indicata de catre client.
In functie de zona unde sunt amplasate, marimea, tipul structurii si al fundatiei, casele modulare pot necesita o autorizatie de construire simplificata.
Fiind realizate preponderant din lemn, casele modulare au o durata de viata mare, deoarece lemnul este un material elastic si durabil. Pentru a raspunde celor mai exigente norme in vigoare, alaturi de lemn este folosit de cele mai multe ori si metalul pentru un plus de rezistenta. Elementele din lemn beneficiaza de o protectie sporita si sunt tratate corespunzator, astfel dobandind o durata de viata mai mare. Toate acestea ofera caselor modulare cel putin aceeasi durata de viata ca a unei case conventionale.
Castigand o popularitate din ce in ce mai mare pe piata din Romania, casele modulare sunt realizate din lemn tratat rezistent la apa si foc, iar structura lor le face rezistente si la cutremure, datorita elasticitatii naturale a lemnului. Spre deosebire de beton, lemnul are capacitatea de a se deforma reversibil, absorbind socul mai bine decat zidaria clasica.
Unul dintre marile avantaje ale achizitionarii unei case prefabricate este prețul, de obicei semnificativ mai mic decat cel al construcțiilor tradiționale, astfel ca nu prezinta riscul depasirii bugetului initial. Un alt avantaj al construcției industrializate este timpul de execuție, care se diferențiaza clar de construcția tradiționala, deoarece la construcția industrializata, standardizarea proceselor si fabricarea intr-un mediu controlat, unde exista mult mai puține variabile, ofera termene mult mai scurte de execuție decat cele tradiționale, cu economisirea consecutiva a costurilor indirecte.
Acest tip de casa este o constructie usoara si din acest considerent greutatea mica a structurii presupune proiectarea si executarea unor fundatii de dimensiuni mai mici, ceea ce implica si aici costuri reduse, deci raspunsul este da, avem nevoie de o fundatia simplificata, minimalista.
Construcția de locuințe modulare este mai ecologica decat orice alta constructie realizata in mod traditional. Sunt utilizate materiale de construcție proiectate la milimetru, iar reciclarea efectiva a resturilor realizate este posibila la majoritatea componentelor de fabricare a casei. Aceasta inseamna ca toate materialele in exces pot fi ulterior reciclate cu usurinta atat in fabrica cat si in orice alt atelier. In consecința, in timp ce deseurile de la un santier conventional se duc de obicei intr-un depozit sau poate chiar la groapa de gunoi, deseurile dintr-o casa modulara sunt reciclabile. Timpul de construcție in general va fi redus datorita lucrarilor simultane atat pe santier la fundatie si utilitati dar si in fabrica la construcția casei, precum si instalarea propriu zisa a casei, datorata in special, sistemului inteligent.

Intreaba specialistul nostru

Alexandra Baicoianu

Alexandra Baicoianu

MANAGER GENERAL


    Parteneri